WAAROM NAAR EEN Dietist MET JE KIND? 

Zodra je kind gaat groeien heeft het te maken met voeding. De algemene voedingsadviezen worden daarom al vanuit het consultatiebureau gegeven. Bij een hulpvraag wordt je kind in de meeste gevallen doorverwezen naar een diëtist vanuit de GGD/ Jong JGZ.

Wanneer problemen als bijvoorbeeld obstipatie, vermoeden van koemelkeiwitallergie of voedselweigering zich voordoen, dan kan de diëtist een goede aanvulling zijn. Dit kan al op zeer jonge leeftijd (0 tot en met 6 maanden) voorkomen, namelijk wanneer een moeder bijvoorbeeld borstvoeding geeft en een koemelkerij dieet gaat volgen. 


MEEST VOORKOMENDE PROBLEMEN
Als diëtist in de eerstelijnspraktijk in Sleeuwijk zie ik vooral kinderen van 0 tot en met 4 jaar in verband met mijn specialisatie op allergieën en intoleranties; maar ook oudere kinderen weten de weg naar mijn spreekuur te vinden; vaak gaat het dan om moeilijke eters; obstipatie of darmproblemen, overgewicht of juist afbuigende gewichtscurve door bijvoorbeeld gebruik van bepaalde medicijnen. 


SPECIALISMEN BINNEN DIETETIEK
Mijn collega Fenna Meurer heeft de specialisatie voor kinderen met eetstoornissen. Een andere collega Esther Grauss is weer gespecialiseerd in zwangerschapsdiabetes. Het is daarom belangrijk om te kijken of de diëtist de juiste specialisatie heeft die aansluit op de hulpvraag. Onderling verwijzen wij daarom veel naar elkaar door. 


AANMELDEN
Je kunt je direct aanmelden. In de meeste gevallen is een verwijzing niet noodzakelijk. De consulten bij een diëtist worden voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Meer informatie vindt je op onze website. 


TIPS VOOR THUIS

De app: “Kies ik gezond”