ADVIES OEFENMATERIAAL VAN 4 – 8 JAAR

Klik op de afbeelding dan wordt je doorverwezen naar de site waarop je het product kunt verkrijgen. Aangezien ik partners ben bij bol.com, zul je voornamelijk daarheen doorverwezen worden. Dit betekent dat het bedrag voor jou hetzelfde blijft maar dat ik een klein percentage van bol.com ontvang. Je bent natuurlijk altijd vrij om het product elders te bestellen; dit overzicht is gemaakt ter inspiratie. 

Speelgoed vanaf 4 jaar

Vanaf 4 jaar zal je kind zelfstandig kunnen gaan schommelen en beginnen met huppelen. Daarnaast is het goed om het kind te stimuleren op de fijne motoriek, zoals het dicht maken van knopen, ritsen en het kleuren binnen de lijntjes. Onderstaande artikelen kunnen hierbij helpen:

SPEELGOED VANAF 5 JAAR

Op 5 jarige leeftijd zal je kind leren om op 1 been te springen en een koprol te maken. Op het gebied van de fijne motoriek zullen zij steeds vaardiger worden in bijvoorbeeld veters strikken en het bouwen van lego. Onderstaande artikelen kunnen hiervoor gebruikt worden:

OEFENMATERIALEN VANAF 6 JAAR

Naast het zwemmen staat de ontwikkeling van de fijne motoriek centraal. Het beginnend schrijven is toch echt begonnen. Om dit te kunnen bevorderen is het goed om je kind op verschillende manieren bezig te laten gaan met de fijne motoriek. Onderstaande artikelen kunnen hierbij ondersteuning bieden: