advies oefenmateriaal 8 – 18 jaar

Klik op de afbeelding dan wordt je doorverwezen naar de site waarop je het product kunt verkrijgen. Aangezien ik partners ben bij bol.com, zul je voornamelijk daarheen doorverwezen worden. Dit betekent dat het bedrag voor jou hetzelfde blijft maar dat ik een klein percentage van bol.com ontvang. Je bent natuurlijk altijd vrij om het product elders te bestellen; dit overzicht is gemaakt ter inspiratie. 

Ontspanning 

Is je kind snel zenuwachtig, heeft het snel hoofdpijn, hyperventilatie of komt hij of zij slecht in slaap? Onderstaande artikelen kunnen hierbij helpen:

HET BREIN

Wanneer je kind langdurig stress en hoofdpijn ervaart kan het onderstaande boek meer inzicht geven in waar pijn vandaan komt en hoe het lichaam om gaat met stress. Met behulp van het dagboek leert je kind zich bewust te worden van deze signalen. Daarnaast is het altijd van belang dat je kind genoeg drinkt en soms heeft je kind de behoefte om zich even helemaal af te sluiten.

HOUDING

Je kind zal steeds vaker en langer achter elkaar zittend doorbrengen. Om ervoor te zorgen dat je kind een goede zithouding heeft tijdens het maken van het huiswerk, gamen of creaties kunnen onderstaande artikelen een bijdrage leveren.

Blessure

Bij een blessure dien je altijd eerst contact op te nemen met een specialist. Op advies van bijvoorbeeld een (kinder)fysiotherapeut kan je vervolgens gebruik maken van sporttape of een brace. Dit is geheel afhankelijk van de aard van de klacht.

STIMULEREN VAN BEWEGEN

Om je kind te stimuleren om meer te bewegen kunnen onderstaande artikelen helpen met het uitlokken en uitvoeren van oefeningen.