ADVIES SPEELGOED EN MATERIALEN 0 – 2 JAAR

Klik op de afbeelding dan wordt je doorverwezen naar de site waarop je het product kunt verkrijgen. Aangezien ik partner ben bij bol.com, zul je voornamelijk daarheen doorverwezen worden. Dit betekent dat het bedrag voor jou hetzelfde blijft maar dat ik een klein percentage van bol.com ontvang. Je bent natuurlijk altijd vrij om het product elders te bestellen; 
dit overzicht is gemaakt ter inspiratie! 

VORM SCHEDEL

Vanaf het moment dat de baby is geboren is het belangrijk om alert te zijn op de vorm van de schedel. Onderstaande artikelen kunnen hierbij een hulpmiddel zijn:

INBAKEREN, AFBOUWDOEKEN EN SLAAPZAKKEN

Inbakeren kan je baby veel rust bieden. Nu zijn er verschillende inbakerdoeken op de markt. Het merk Pacco wordt aangeraden door het consultatiebureau, slaapcoach en kinderfysiotherapeut. De baby is tot aan de schouder ingebakerd waardoor het niet kan loskomen tijdens de slaap. De onderkant van de doek is vergelijkbaar met een trappelzak waardoor het geen belemmering geeft voor de ontwikkeling van de heup. De producten van Pacco zijn veilig bevonden door het Kenniscentrum VeiligheidNL en de Consumentenbond. 

Ik mag jullie op alle producten 10% korting geven, gebruik de kortingscode: GROWVISION10

Draagdoeken en draagzakken

Een draagzak of een draagdoek is niet voor iedere ouder of kindje weggelegd. De ene ouder vindt het een uitkomst en de ander vindt het helemaal niks. Onderstaande draagzakken/doeken worden aangeraden door draagzakconsulenten. Voor persoonlijk advies kun je contact opnemen met: info@dragenindebetuwe.nl

Wil je 10% korting op je aankoop? Stuur mij dan een mailtje waarop ik doek voor je kan bestellen.

BORGING EN BEGRENZEN VAN BABY TOT EN MET KLEUTER

Als de baby over alert is, onrustig, veel huilt of regelmatig overstrekt kunnen onderstaande artikelen hierbij een hulpmiddel zijn: 

SPEELGOED TOT EN MET 3 MAANDEN

Rond de eerste 6 weken is je baby bezig met contrastrijk speelgoed en (stem)geluiden. Denk aan zwart/wit, rood/geel en licht/donker. Daarnaast gaat je baby bezig op het orienteren op de middenlijn, met het oprichten in buiklig en het contact maken van beide handen. Om dit te kunnen stimuleren kan het volgende speelgoed worden ingezet:

ACTIVITEITEN KUBUS

Opzoek naar origineel speelgoed? Hierbij de handgemaakte blokken voor 25,00 euro per stuk (materiaal kosten).
Te bestellen via hennawesterlaken@ziggo.nl

Speelblok
Speelblok
Speelblok
Speelgoed blok

Kinderstoel VAN BABY TOT EN MET SCHOOLKIND

De Tripp Trapp stoel is een bekende stoel die helemaal met je kindje mee groeit. In de eerste maanden kan je baby liggend gevoed worden, daarna kun je je kindje in verschillende maten en ondersteuningen laten zitten (wanneer het zelfstandig kan zitten). Vervolgens kan je de uitbreiding er af halen en elke keer de hoogte bij stellen zodat je kind er altijd goed op zit. 

SPEELGOED VANAF 4 MAANDEN

Rondom de 4 maanden zal de baby zich bezig houden met het ontwikkelen van de oog-handcoördinatie. Om dit kunnen stimuleren leg je het speelgoed in handbereik. Onderstaande artikelen kunnen hierbij worden gebruikt: 

Nieuwsgierig wat je baby inmiddels kan zien? Kijk op: 

SPEELGOED VANAF 5 MAANDEN

Vanaf 5 a 6 maanden begint de baby met reiken en grijpen over de middenlijn. Begin met het aanbieden van het speelgoed in het midden en wanneer je baby de focus heeft op het speelgoed verplaats je het speelgoed naar de zijkant. Biedt het speelgoed aan beide kanten aan. Ook krijgen de meeste baby’s op deze leeftijd hun eerste tandjes, in deze periode gaat alles naar de mond. Schaf daarom een bijtring aan met zoveel mogelijk verschillende structuren zodat de baby kennis maakt met divers reliëf. Onderstaand speelgoed kan hierbij ondersteuning bieden.

Daarnaast mag je baby wanneer hij of zij zelfstandig kan zitten, over naar de kinderstoel in zit.

SPEELKLEDEN

Wanneer de baby begint met tijgeren en vervolgens kruipen is een ruwere ondergrond belangrijk. Maak hiervoor de knieën en de voeten bloot, zodat er meer feedback komt vanaf de onderlaag. Onderstaande materialen kunnen hierbij een hulpmiddel zijn. Let op! De speelmat hoeft niet veel kleur te hebben, het is belangrijker dat het speelgoed wat er op ligt veel kleur bevat. 

speelgoed vanaf 9 maanden

Kinderen zullen vanaf hier tot aan het lopen steeds meer speelgoed nodig hebben waarbij zij vooral cognitief zullen worden uitgedaagd. Hierbij wordt met name de fijne motoriek gestimuleerd. 

EERSTE SCHOENEN

In de periode net voor het gaan staan en lopen is het goed om alvast alert te zijn op ruwe sokken/schoenen. Bij de beginnende loper is het belangrijk dat het kind de voet kan afwikkelen. Bij de meer ervaren lopen is het belangrijk te letten op een goede demping bij de hak en stevige ondersteuning bij de hiel. Onderstaand een aantal schoenen ter suggestie:

EERSTE (LOOP)FIETS

Vanaf dat de kinderen kunnen staan zullen zij al snel overgaan naar lopen. Met een loopfiets kun je het lopen uitbreiden naar het fietsen. Onderstaande hulpmiddelen kunnen deze fases stimuleren: 

SPEELGOED VANAF 1 JAAR

Vanaf 1 jaar gaan kinderen de ruimte ontdekken, veel lopen, klimmen en kruipen. De schommel en de glijbaan worden in de speeltuin de favoriet. Op het gebied van de fijne motoriek zullen ze gaan starten met zand, scheerschuim en zeepsop. 

SPEELGOED VANAF 2 JAaR

Rondom het tweede jaar zal je kind de trappen in de speeltuin steeds beter zelfstandig op kunnen komen. Het bouwen van een mini stormbaan is een aanrader. Om de je kind alvast voor te bereiden op de basisschool is het aan te raden om alvast met dik materiaal te starten met het tekenen van lijnen en figuren.  

SPEELGOED VANAF 3 JAAR

Op deze leeftijd gaan de kinderen bezig met springen en hinkelen. Met stoepkrijt kunnen er allerlei sprong gerelateerde opdrachten worden getekend. Daarnaast is ook het knippen en het rijgen van kralen een goede voorbereiding voor de basisschool.